Lessen week 1

Bewegingsoefening

Met je vader,moeder en broer of zus sta je in een kring. Je gaat stevig staan met je voeten een stukje uit elkaar, je ogen richt je op 1 punt. Adem samen 5 keer rustig in en uit.
1 persoon maakt een beweging met een lichaamsdeel op de plaats. De andere doen deze beweging na. Dit kan met je voeten,benen,armen zijn. Alles wat je beweegt is goed. Als diegene die gestart is stopt met bewegen gaan we allemaal stevig staan en ademen we 5 keer in en uit. Maak dan oogcontact en knik naar een ander familielid. Deze mag nu een beweging maken. Wissel dit af en geef elkaar 3 of 4 keer een beurt.

Veel plezier samen.

Kijk hier de video

Bellenblazen binnen of buiten

Blaas samen met elkaar bellen en probeer ze te vangen. Je kan zo meerdere bellen bij elkaar krijgen. Je kan de bellen ook vangen met diverse lichaamsdelen zoals je knie,je hoofd je neus enz. Laat de kinderen of de jongeren iets opnoemen waar ze bel mee kunnen opvangen. Tijdens deze oefening oefenen de kinderen met hun ademhaling en het focussen. Hoe richt ik de aandacht op mezelf. Het helpt kinderen en jongeren  om te kunnen ontspannen in onrustige tijden of stress volle situaties.