Ervaringen meidentraining

Ervaringen van meiden

 

Marit (12 jaar): “Ik dacht dat het helemaal niets voor mij zou zijn. Eerlijk gezegd moest ik van mijn ouders. Maar ik durf nu wel te zeggen dat ik het veel aan heb gehad en het was nog leuk ook. Echt gezellig met allemaal meiden en we hebben ook veel gelachen en geleerd.”

Suzan (11 jaar): “Ik durf niet zoveel te zeggen in een groep en deze training heeft me echt geholpen. Ik durf het nu wel en dat is best handig nu ik naar de middelbare school ga. Het was ook leuk om te doen. We hebben veel gedaan en weinig stil gezeten. Claudia en Sigrid waren aardig en duidelijk.”

Alex: “Ik vond het een leuke training, vooral ook omdat het met allemaal meiden was. Ik voelde me heel snel op mijn gemak. Ik heb het ook aan mijn vriendinnen verteld dat ik dit heb gedaan. Het heeft mij geholpen. Sigrid en Claudia waren grappig en ik heb veel geleerd.”

Jasmijn (14 jaar): “Ik vond het heel moeilijk het eerste jaar op de middelbare school. Mijn vader en moeder dachten dat dit zou helpen. Ik had er niet zo veel zin in, maar het heeft me geholpen. Het was leuk . Andere meiden vonden het ook moeilijk om grenzen aan te geven. Ik vond het fijn om dat te horen. Ik voel me vaak alleen.”

Ervaringen van ouders

 

Moeder Danielle: “Het is weer al een poosje geleden dat Daniëlle naar de meidentraining is geweest. Toch wil ik jullie dit nog even laten weten: Onlangs sprak ik haar juf nog, die zei dat ze zo veranderde; ze zit niet meer zo in haar schulp, ze stapt makkelijker op anderen af en kijkt de ander ook beter aan. Geweldig he? Ook mijn man en ik bemerken wat meer zelfvertrouwen bij haar. En zijzelf voelt zich sterker en durft de dingen beter aan te geven die ze niet wilt, zegt ze.

Zelf heb ik ook zo mijn kennis kunnen verbreden door de informatiemap met de lessen en de ondersteunende kaarten die we van jullie hebben meegekregen elke keer. Vooral de kaart van ademhaling die je kan gebruiken in elke situatie. Deze kaart hangt in de keuken!

Wij als gezin vinden jullie cursus echt een stimulans om door te gaan op moeilijke momenten en de stap te maken naar het middelbaar onderwijs. En vooral om de energie te kunnen bereiken die je toch zelf altijd meedraagt.

We wensen jullie veel succes in jullie werk en denken nog vaak aan jullie terug. Als moeder zou ik iedere dochter deze training aanbevelen.”