Ervaringen schooltraining

Leerkrachten van De Goede Polder-Vrouwenpolder: “Elke morgen besteden we bij de aanvang van de lessen ons op wat we geleerd hebben bij de Vivo training. De kernwoorden: alles begint bij je zelf, je focussen op…. stevig staan/zitten en de ademhalingsoefeningen. Het is er inmiddels wel aan het inslijpen bij de leerlingen. Als er iets aan de hand is of bij toetsen passen ze de ervaringen toe. We merken dat de leerlingen zich beter kunnen concentreren. Dit heeft positieve gevolgen voor de resultaten. Doordat er meer rust is bij de kinderen is er ook meer acceptatie naar elkaar waardoor kinderen zich veiliger voelen. We zijn heel enthousiast en het is een aanwinst voor de kinderen, ouders en de leerkrachten.”

Directie van De Goede Polder-Vrouwenpolder: “Twee jaar geleden hebben we onze keuze laten vallen op de VIVO-weerbaarheidstraining.

Na een kennismakingsgesprek met Claudia en Sigrid hadden wij het gevoel dat dit een training was die bij onze school past. Wat ons bijzonder aansprak was het feit dat ouders en leerkrachten actief bij deze training betrokken worden.

Wat de kinderen tijdens de training leren kunnen ze toepassen op school maar ook thuis. Daarom is juist de betrokkenheid van leerkrachten en ouders zo goed. Daarin onderscheidt de training zich van andere trainingen! Het enthousiasme waarmee Claudia en Sigrid de lessen geven werkt heel inspirerend voor iedereen, of het nu de leerlingen zijn, de leerkrachten of de ouders. Dit is hun kracht.

Op school passen we toe wat in de lessen geleerd wordt. Kinderen leren zich te focussen en daardoor beter te concentreren op hun werk. Ze leren hun eigen kracht en dit te gebruiken in allerlei situaties.

Sommige oefeningen kunnen we al gebruiken in groep 1 en 2. Het is een groeiproces waarin steeds stapjes voorwaarts worden gezet. Heel boeiend en mooi om te zien.”

Jasmijn & Jasmijn (leerlingen van De Goede Polder-Vrouwenpolder: “Wij vonden VIVO heel leerzaam omdat je er zekerheid van krijgt. We deden ook veel oefeningen zo als: stevig staan,afsluiten voor je omgeving en bij je zelf blijven. Wij vonden de juffen ook heel leuk. Omdat ze heel goed hielpen bij de oefeningen en ze legde het heel goed uit.”

Sem & Tygo (leerlingen van De Goede Polder-Vrouwenpolder: “Het was heel leerzaam  en we konden goed op elkaar vertrouwen. Het was ook leuk omdat we veel over zelfvertrouwen gekregen. De juffen waren erg lief  en heel behulpzaam ze konden ook goed uitleggen we mochten het voor doen met hun en juf moest ook mee doen.”

Elisa (leerling van Het Honk uit Kapelle: “Ik vond het erg leuk om aan deze training mee te doen. Ik kan mij nu beter concentreren in de klas. Door te letten op mijn ademhaling en houding kan ik er voor zorgen dat het in mijn hoofd rustig wordt.”

Sjoerd (leerling van Het Honk uit Kapelle: “Ik durf in de klas of op het schoolplein te zeggen dat ik iets niet wil. Ik gebruik daar de oefeningen uit de training voor. Ik reageer ook niet meer op iedereen.”

Merel (leerling van Het Honk uit Kapelle: “Als ik iets niet begrijp in de klas durf ik het nu te vragen. Eerst een hap lucht nemen en dan kan de juf mij ook beter verstaan.”

Levi (leerling van Het Honk uit Kapelle: “Ik kan nu zeggen ik ben trots op mijzelf. Ik heb de oefeningen gebruikt tijdens mijn spreekbeurt en mijn boekbespreking.”