De VIVO-schooltraining voor een veilig en positief leerklimaat

Schooltraining voortgezet onderwijs

De VIVO-schooltraining voor een veilig en positief leerklimaat

VIVO jongens & meidentraining voortgezet onderwijs

VIVO training werkt ook op het voortgezet onderwijs in de klassen 1 en 2. We werken met jongens en meidengroepen. Alles draait om leren bij jezelf stil te staan. Wat heb ik nodig in elke situatie in plaats van hoe pas ik mezelf aan. Op deze leeftijd verliezen jongeren zich vaak door de druk van buiten af. Er graag bij willen horen, bang zijn om fouten te maken, ooit gepest zijn en denken dat je een nieuwe start krijgt, jezelf overschreeuwen om mensen op afstand te houden, nooit iets durven zeggen, dyslexie, concentratie problemen, faalangst, een lichaam wat verandert ….Hier valt nog veel meer bij te bedenken….Eigenlijk mag alles hier staan wat je kwetsbaar maakt. Dat is wat je als jongere gaat afschermen en verbergen, doordat het je uit je kracht haalt en kwetsbaar maakt. Hoe meer je dit afschermt hoe meer je er van binnen en thuis last van hebt en hoe eenzamer je, je tussen je groepsgenoten voelt.

Wat wij doen is jongeren hier handvaten in te geven.

Dat wat je wegduwt in jezelf en wat er niet mag zijn wordt groter en dat wat aandacht krijgt en er mag zijn wordt kleiner.

De VIVO meiden&jongens training is een leuke, dynamische training die aansluit bij de belevingswereld van meiden en jongens van klas 1en 2 van het voorgezetonderwijs. Met de VIVO-jongens&meidentraining vergroot je je zelfvertrouwen. Daar heb je in deze periode van je leven, maar ook later heel veel aan. We werken met jongens en meidengroep, zodat er ook aandacht is voor het verschil tussen jongens en meiden.

Hoe werkt de VIVO-training?

De training is een lichaamsgerichte training voor meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is van belang bij het maken van keuzes, waar je in deze levensfase veel mee te maken krijgt. Je doet adem- en grondingsoefeningen, samenwerkingsopdrachten, waarnemings- en bewegingsoefeningen en verdedigingstechnieken.

Wat leer je in onze training?

Je leert in de VIVO-training dat alles bij jezelf begint. Je komt voor jezelf op , in plaats van dat je altijd wil voldoen aan wat anderen van jou willen. Je verliest jezelf niet en blijft bestand tegen groepsdruk van vrienden of klasgenoten. Zelfvertrouwen is de basis daarvoor. Dat krijg je onder meer door:

  • Bewustwording van je eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen.
  • Je sterk voelen in je eigen lichaam, mogen en durven vertrouwen in jezelf en je eigen kracht.
  • Je kracht voelen, ervaren en die vanuit rust richting geven.
  • Ervaren dat je sterk bent en deze kracht leren omzetten in acties.
  • Het gebruik van mentale kracht verbonden met innerlijke kracht.
  • Omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen.
  • Je eigen persoonlijke ruimte voelen en ervaren en deze ruimte mogen, kunnen en durven innemen.

Er is ook een mogelijkheid om individuele begeleiding te volgen. Deze begeleiding is zowel voor jongens als voor meisjes!

Wij geven deze begeleiding in onze ruimte aan de Lijnbaan 34 in Goes.
Wij rekenen € 55 per uur excl. btw voor een individuele sessie. 

Neem voor meer informatie contact met ons op.