Tinka Ruis

In VerBEELDing is alles mogelijk!

Expressie

12 jaar geleden bracht een moeilijke periode in mijn leven mij weer terug bij het creëren dat ik als kind zo graag deed. Dat wat ik met woorden niet kon vertellen kon ik wel schilderen, tekenen, dansen en in verbeelding brengen. Als Mens en als Maatschappelijk Werkster herontdekte ik dat er zoveel andere manieren zijn om je uit te drukken en hoe fijn verhelderend, helpend en transformerend dit kan zijn!

Voelen

Ook het contact met mijn eigen lichaam veranderde doordat ik er meer bij ging stilstaan en erachter kwam wat een wijsheid en mogelijkheden erin besloten zitten. Bewust voelen, ademhalen, ontspannen en waarnemen wat mijn lichaam mij vertelt en als sensitief mens is dat heel veel! In de hectiek van het dagelijks leven een must om bij mijzelf te komen en blijven. Ik volgde een 3 jarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen waarmee ik o.a. mijn mogelijkheden in mijn werk als Schoolmaatschappelijk werkster verrijkte. In de contacten met kinderen, jongeren en hun ouders over verdrietige en pijnlijke gebeurtenissen in hun leven, merkte ik de helende en helpende werking van niet-praten maar doen: Uitbeelden, tekenen, dieren, verhalen, klei, opstellingen maken etc. Het was zo mooi wat er ontstond en wat ik in hun zelf zag gebeuren als ze op deze minder rechtstreekse manier over hun beleving ‘vertelden’!

VIVO

Tijdens een kennismaking les van de Kindertraining waaraan ik mocht meedoen sloeg de ‘vonk’ over: twee bezielde vrouwen die op hun eigen manier vorm gaven aan dat wat ze anderen en dan vooral kinderen mee willen laten nemen. Ik voelde zo dat deze manier van werken, met hoofd, hart en lichaam en alle ruimte voor creatieve expressie mijn ding is! Het proces duurde nog een poosje maar ik besloot om mijn hart te volgen en voor mijzelf te beginnen en zo zette ik in januari 2018 de stap, en kwam daarmee ook bij VIVO! Kenmerken in mijn manier van werken en zijn passie, jezelf mogen zijn, respect, speels, openheid, echte aandacht, humor, gezien worden. Ik geniet zelf van (mijn) kinderen, leven, dansen, de natuur, bewustwording en alles wat daarmee te maken heeft!

Gevolgde opleidingen
– MBO SJD
– HBO MWD 2003
– Kunstzinnig Dynamisch Coachen 2013

Gevolgde trainingen & cursussen
– Transitietraining K&M
– Words en pictures
– Complexe Scheidingen
– Kinderen uit de knel; hulp in (v)echtscheidingssituaties
– Geweldloos verzet
– Hechtingsproblemen
– Oplossingsgericht werken
– Psychopathologie bij kinderen en jongeren
– Kind en Echtscheiding
– Weerbaarheidstraining Lichaamsgerichte SOVA
– Let op de Kleintjes
– Praten met kinderen

 

CONTACT: T 0612280622
E Tinka@vivotrainingen.nl